Tiny Sea Forest

Tiny Sea Forest in de Grevelingen is het eerste onderwaterbos ter wereld. Door verschillende onderwaterstructuren en materiaalsoorten zoals oude bomen in de Grevelingen plaatsen wordt de vestiging van onderwaternatuur ondersteund en er wordt beschutting aan onderwaterleven aangeboden.

The Fieldwork Company heeft van Rijkswaterstaat Zee en Delta de opdracht gekregen om het allereerste Tiny Sea Forest ter wereld te ontwikkelen en in te richten. Bij de vormgeving van het project werken we verder samen met Staatbosbeheer die het gebied beheerd, en de initiatiefnemer IVN.

Door verschillende structuren en materialen onder water te plaatsen zoals stenen en takken wordt beschutting geboden en wordt de vestiging van allerlei soorten planten en dieren gestimuleerd. Tevens is het Tiny Sea Forest bedoeld om te experimenteren met artificiële structuren die het onderwaterleven verder kunnen bevorderen. 

Een Belevingspad leidt bezoekers over een stelsel van vlonders langs verschillende structuren die zich onder water bevinden. Vanaf de vlonders kunnen bezoekers met kijkers de onderwaterwereld bestuderen. De wondere wereld van wieren, schelpdieren, zakpijpen en anemonen, maar ook van vissen, krabben en garnaalachtigen kan zo door jong en oud worden beleefd. Bij het Tiny Sea Forest hebben we ook een buitenleslokaal voor scholieren gerealiseerd.

Met dit project draagt the Fieldwork Company bij aan de kennis over en de mogelijkheden voor het herstel van onderwaternatuur.  Wil je een kijkje nemen? Het Tiny Sea Forest is te bezoeken op het terrein naast Zeeland Buitenland, Middelplaat 6, 3253 MH Ouddorp.

Rijkswaterstaat

Opdrachtgever

Rijkswaterstaat Zee & Delta

Contactpersoon
Locatie

Grevelingen

Project status

In uitvoering

Betrokken partij(-en)

Staatsbosbeheer