3D printen

Momenteel werkt de Fieldwork Company samen met het NIOZ en de RUG aan de ontwikkeling van biologisch afbreekbare structuren. Er is eerder aangetoond dat (biologisch afbreekbare) structuren de vestiging van larven een kickstart kunnen geven, en bijvoorbeeld de overlevingskans van zaailingen in kritieke levensfasen kunnen vergroten. Omdat bij het ontwerp van de structuren rekening gehouden moet worden bij de behoeften die deze verschillende organismen nodig hebben is een snelle vorm van prototyping nodig. Daarom word 3D-printtechnologie gebruikt voor de constructies voor snelle prototyping, op zowel kleine als grotere schaal.
In het onderzoek word gekeken welke structuren gunstig zijn voor het faciliteren van ecologische systemen, en welke biologisch afbreekbare materialen hier het meest geschikt voor zijn.

De Fieldwork Company maakt gebruik van 3 verschillende typen FDM (Fused Deposition Modeling) printers voor verschillende schalen. Hierdoor zijn we in staat om modellen te printen op kleine schaal tot modellen die een maximale afmeting hebben van 250 x 250 x 300 cm.