Camera’s

Tegenwoordig zijn er veel gevallen bekend waarin het dagelijks leven van in het wild levende dieren te bekijken is via een wildcamera. Via het web kan je dan 24/7 live dieren of landschappen spotten vanuit de luie stoel. Maar het kan ook in een meer gesloten systeem voor weergave in een bezoekerscentrum. Tegenwoordig hoef je dus niet meer in een boom te klimmen om in een nest te kijken, dat doet de nestkastcamera voor je. En het mooiste hiervan is nog dat de dieren er zelf geen last van hebben.

Bijzondere buitenlocaties en kwetsbare diersoorten

We hebben veel ervaring in het leveren en installeren van webcams en wildcamera’s in verschillende soorten omgevingen en bij diverse diersoorten. Zo heeft er al eens een waterdichte HD-camera met ruitenwissers tegen saltspray van ons gestaan op de punt van Reide om zeehonden te spotten. Ook hielden we passages van groot wild bij op ecoducten met een tijdelijk camerasysteem en cameravallen en plaatsten we camera’s bij het nest van een grauwe kiekendief. Zelfs in een donkere beverburcht wisten we een webcam te plaatsen.

Toegepast met maatwerk

Deze camerasystemen kunnen van alles zijn tussen eenvoudig en zeer complex en met een brede range aan toepassingen. In de meeste situaties moeten we bouwen op of vertrouwen op off-grid, autonome energiesystemen met bijvoorbeeld zonnepanelen en wifi/4G links. We bieden services voor het bouwen en installeren van nieuwe hardware. Maar we leveren ook beeldmateriaal door onze eigen apparatuur te verhuren. Onder barre omstandigheden en met gevoelige diersoorten: dat is onze specialiteit!