Mapping Krabbenscheer

Wij zijn van start gegaan met een pilot studie die zich richt op het uitzoeken of het mogelijk is om door middel van een UAV (of drone) de oppervlaktebedekking van krabbenscheer vast te stellen. Normaal gesproken wordt de bedekking van krabbenscheer bepaald door een waarnemer, maar individuele waarnemingen kunnen flink verschillen wat kan resulteren in observatiebias.

Een drone daarentegen kan recht boven een sloot vliegen, en kan naar het water kijken zonder obstructieve vegetatie, en zonder bias. Deze methodische vooruitgang verbetert de kwaliteit van de bedekkingsschattingen al aanzienlijk. Schattingen zijn voor ons echter niet voldoende nauwkeurig, dus daarom hebben onze softwareontwikkelaars software ontwikkeld om de dekking van krabbenscheer te bepalen door middel van een geautomatiseerde beeldherkenning

Deze softwareoplossing stelt onderzoekers in staat om snelle en nauwkeurige resultaten te krijgen, en wat nog belangrijker is, het helpt bij het standaardiseren van tellingen en voorkomt observatiebias van waarnemers.

Dit project was uitgevoerd in samenwerking met  Bureau Biota

Deel dit bericht